Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

't Keteltje
Dorpstraat 56
7361 AW BEEKBERGEN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

't Keteltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Het witte goud dat asperges heet!

Het witte goud!

Het witte goud is een ander woord voor asperges. Waarom ze zo genoemd worden? Door de heerlijke smaak, het aangezicht en de gezonde voedingswaarde. De asperges zijn maar voor een korte tijd in het jaar beschikbaar. En die tijd is nu!

Wij hebben daarom een heerlijk, snel en makkelijk te maken pastarecept mèt asperges, ham en ei voor u gemaakt (4 pers). Waardoor u na een lange dag nog heerlijk in het avondzonnetje kan genieten.

Uiteraard hebben wij hier ook een heerlijk bijpassende wijn bij uitgezocht!

Tagliatelle past met witte asperges, ham en ei en Parthenium wijn - úw topSlijter

Dit heeft u nodig:

Bereiding tagliatelle met asperges, ham en ei

Schil de asperges en snijd circa 2 cm van de onderkant van de asperges af. Doe vervolgens de asperges in een grote pan en kook ze in circa 15-20 min gaar.

Haal de asperges uit de pan en bewaar het kookwater van de asperges. Snijd dan de helft van de asperges in stukjes en leg de ander helft asperges even apart op een bord. Kook intussen 2 eieren in circa 6½ min. Halfzacht is het lekkerst en laat ze even schrikken onder de kraan met koud water. Pel de eieren en breek de 2 eieren boven een kom fijn. Snijd dan de bieslook en voeg het bij het ei in de kom toe. Snijd daarna de plakjes achterham in stukjes en doe deze in diezelfde kom. Doe vervolgens de kookroom erbij en klop het dan met een vork door elkaar.

Kook de tagliatelle in het overgebleven aspergewater en kook circa 2 min. Haal circa 150 ml kookvocht met een kopje uit de pan, en schenk al roerend in de kom het eimengsel. Giet de tagliatelle af en doe het terug in de warme pan en zet het op het laagste pit/niveau. Voeg dan al roerend het eimengsel toe in de pan. Roer door tot de saus indikt en aan de tagliatelle blijft hangen. Breng vervolgens op smaak door de asperge stukjes er door te roeren.

Verdeel de tagliatelle en de rest van de asperges op borden. Bestrooi een beetje bieslook en eventueel geraspte kaas over de tagliatelle. Vul daarbij een glas heerlijke Parthenium Grillo-Pinot Grigio wijn in.

Geniet en eet smakelijk!

« Terug