Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

't Keteltje
Dorpstraat 56
7361 AW BEEKBERGEN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

9 MEI HEMELVAARTSDAG GESLOTEN

't Keteltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Kerstdiner met Lazy Bay Cabernet Sauvignon Merlot

Lazy Bay Cabernet Sauvignon Merlot is een makkelijk drinkbare rode wijn. In de mond valt direct het gulle bessenfruit op, afgerond met een vleugje eikenhout en een zachte afdronk. Een ideale Merlot voor bij het kerstdiner!

Kerstdiner hoeft niet moeilijk te zijn
En uiteraard hoeft het ook niet minder lekker te zijn wanneer u het simpel houdt. Voor kerst zijn de supermarkten, slagers en bakkers extra druk. Er komt vaak veel stress bij kijken. Waarom? Houdt het simpel én lekker met onderstaande gerechten.

Lazy Bay Cabernet Sauvignon - Merlot - kerstdiner - kiprollade - uw topSlijter

Haricots verts met katenspek uit de oven (4 pers)
Gemakkelijk te maken en superlekker om te eten als voor- of bijgerecht!

Dit heeft u nodig:

Verwarm de oven op 200 graden. Maak een bosje van 6 tot 8 Haricots verts bij elkaar, wikkel het katenspek eromheen. Voeg eventueel een snufje peper toe en leg ze in de ovenschaal. Let wel op dat de uiteinde van de plakjes katenspek aan de onderkant ligt zodat de rolletjes niet open kunnen gaan. Stop de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in de oven. Schenk tijdens het wachten alvast een glaasje Lazy Bay Cabernet Sauvignon Merlot in.

Kiprollade met tijm
Ook weer makkelijk te maken en superlekker!

Dit heeft u nodig:

  • Kiprollade

  • Rozemarijn (vers of uit een potje, om het nog simpeler te maken)

  • Tijm (vers of uit een potje, om het nog simpeler te maken)

  • Olijfolie

  • Diepe bakpan

  • Ovenschaal

  • Optioneel aardappeltjes om te bakken of aardappelkroketjes (airfryer)

Wellicht staat de oven nog aan van de Haricots verts. Zet de oven wel iets lager op 180 graden. Snijd de rozemarijn en tijm alvast fijn. Pak een klein schaaltje en giet hier wat olijfolie in. Meng vervolgens de fijn gesneden rozemarijn en tijm in het schaaltje met olijfolie. Smeer de kiprollade met dit mengsel in. Leg de kiprollade in een pan en bak de kiprollade rondom bruin. Leg de kiprollade vervolgens in de ovenschaal en bak circa 60 minuten in de oven tot hij gaar is. 

Klaar?
Haal de kiprollade uit de oven en knip de touwtjes door. Serveer de kiprollade in plakjes met eventueel gebakken aardappels of aardappelkroketjes uit de airfryer mocht u die hebben. Schenk hierbij nog een glaasje Lazy Bay Cabernet Sauvignon Merlot in.

Dessert
Mocht u nou niet een echte keukenprins of prinses zijn of gewoon gezellig aan tafel willen zitten zonder te lang in de keuken te moeten zijn. Er zijn diverse bakken ijs welke u leuk kunt serveren door 2 verschillende bolletjes ijs op een bordje te leggen, met een ijskoekje erbij. Strooi wat poedersuiker over het bord zodat het eruit ziet alsof u hier heel druk mee bent geweest 😊.

Eet smakelijk en geniet!

« Terug